Uudet Pikavipit ja Lainat 2018

Pikavippejä on netissä tarjolla todella monta, ja niitä on myös saatavilla lukuisista eri sivustoista ja palveluista. Kuitenkin osa näistä on jäänyt jo hieman aikaansa jäljelle, ja monesti voi löytää todella kovia tarjouksia kun katsoo uusia pikavippejä.

On monia syitä miksi ihmiset haluavat lisää tietoa uusista vipeistä, mutta oli syysi mikä tahansa, tässä listaus uusimmista pikavipeistä mitä olemme nähneet vuodelle 2018.

​Ovatko uudet pikavipit luotettavia?

Suurin riski täysin uusia pikavippejä valitessa on usein se, että niiden luotettavuudesta voi olla todella vaikea tai jopa mahdoton löytää tietoa. Tämä on varsinkin tilanne silloin, kun sivuston takaa löytyy aivan uusi alalle tullut yritys. Jos taas sivuston perustaja on jo tarjonnut lainoja muiden sivustojen kautta, voi niiden kokemuksia selaamalla löytää aika hyvän idean siitä, miten myös heidän uusi palvelunsa toimii.

Oikeasti havaintojemme mukaan pikavippialalle on nykyään aika vähän enään uusia tulokkaita, ja moni uusista lainoista on vain edellisten toimijoiden uudelleen brändäämia lainoja.

Joskus ne ovat lähes identisiä vanhojen kanssa, niin ehtojen ja verkkosivuston ulkonäönkin suhteen, mutta aina ajoittain tulee tarjolle myös uusia tarjouksia, jotka voivat olla erittäin hyviä.

Etuna nimittäin on yleensä se, että jos sivusto on aivan uusi, joutuu se kilpailemaan kovemmin asiakkaiden saamiseksi. Ja tämä tarkoittaa monesti parempia tarjouksia, ja jopa ilmaisia vippejä. Lisäksi esimerkiksi asiakaspalvelu voi olla parempi, kun sivusto on uusi ja ei niin ruuhkainen.​

uudet pikavipit

Vaikka uusien vippien etsiminen ei aina tuota tulosta, kannattaa ne yleensä nopeasti katsastaan kun etsii sopivaa lainaa. Tälläisten lainavertailujen kautta kuten tämä siinä ei mene montaa minuuttia, ja samalla näkee onko markkinoille tullut jotain uusia houkuttelevia tarjouksia. Jos näin ei ole, voit kääntyä luotettavien ja hyvien vanhempien toimijoiden puoleen, kuten vaikka Lainaston tai Vivuksen.

Onko markkinoille tullut sitten uusia lainoja?

2017 vuosi vaikuttaa olevan aika hiljainen uusien lainojen suhteen, joskin 2016 vuonna niitä tuli sitten hieman enemmän.

Moni uusista tulokkaista on jo aikaisemmin Ruotsissa, Norjassa tai muussa lähimaassamme lainoja tarjonneita yrityksiä, jotka ovat nytten sitten laajentaan toimintaansa Suomeen.

Näistä esimerkkeinä melko uusista lainoista voidaan mainita mm. BigBank sekä Komplett Bank, jotka tällä tavoin saapuivat Suomeen vuosi- kaksi sitten.​ Nimensä mukaisesti nämä ovat pienempiä pankkeja, jotka tarjoavat myös keskimäärin hyvinkin edullista pienlainaa nykyään myös suomalaisille. Ainoa haaste on se, että niiden kautta hakiessa lainakriteerit ovat hieman kovemmat kuin monissa perinteisissä vippipaikoissa.

Oikeastaan uusia suomalaisia lainatarjoajia on tullut todella vähän markkinoille enään pariin vuoteen, vaan suurin osa nykyisistä​ toimijoista on toiminut alalla jo ainakin 5 vuoden ajan, ja moni ihan sieltä pikavippien alkuajoilta lähtien. Ala alkaakin olla niin kilpailtu, että uusien pienempien toimijoiden on enään vaikea sinne jalansijaa saada.

Osa uudemmista pikavipeistä​ onkin siis joko näiden toimijoiden uusille lainatuotteille luotoja sivustoja, tai heidän ostamiaan vanhoja brändejä uudelleen luotuna. Osa heistä tekee myös useampia sivustoja, jotka tarjoavat hyvin samanlaisia lainoja.

​Tämän takia uusia pikavippejä etsivien pitääkin nykyään 2018 kääntyä aika paljon ulkomaisten toimijoiden puoleen, jotka ovat juuri saapuneet Suomeen. Ja sitä mukaan kun näitä havaitsemme, lisäämme heidät myös tähän listaan.

Mitä ottaa huomioon uutta pikavippiä ottaessa?

Kun tahdot hakea lainaa aivan uudelta taholta, joutuu selvittämään muutaman asian ennen kuin lainaa virallisesti hakee. Tämä siis jos tutkimusta tekee itse, sillä me olemme parhaamme mukaan yrittäneet tämän hoitaa puolestasi, mutta omakohtainen varmistus ei tietenkään ole haitaksi.

Aivan normaalista kannattaa tietenkin lukea lainan ehdot lävitse, ja katsoa ne tarkasti ennen kuin tekee muuta.

Mutta sitten jos ne vaikuttavat hyviltä, kannattaa tarkistaa hieman kuka sivuston takana oikein on. Ja tähän on muutama mahdollisuus.

Yleensä sivustolla lukee kyllä ihan näkyvästi kenen sivusto se on, mutta joskus tätä tietoa voi joutua etsimään hieman. Sen pitäisi kyllä lain mukaan sieltä löytyä, joten jos sitä ei mistään löydy, kannattaa yleensä mennä suoraan muualle.

Aluksi voit googlata vaikka tämän nimen, ja katsoa mitä löytyy. Jos kyseessä on ulkomailta tullut toimija, löydät todennäköisesti kokemuksia heidän kotimaastaan. Jos taas suomalainen vanha toimija, niin kokemuksia heidän aikaisemmista palveluistaan.

Jos kyseessä taas on täysin uusi yritys, voit tarkistaa löytääkö heidät luotonantajarekisteristä, johon jokaisen netissä tai muualla lainoja tarjoavan yrityksen on lain mukaan ilmoittauduttava.​

Jos edellä olevat seikat ovat kunnossa, voit ainakin jossain määrin luottaa tähän tahoon, sillä heidän omistajansa ja muut tiedot ovat rekisterissä, jonka takia he eivät voi oikein rikkoa lakia tai tehdä muita huijauksia. Riski on olemassa, mutta onneksi se on hyvin pieni varsinkin näin pienessä maassa kuin Suomi.

Turvallista on myös tehdä aluksi pienempi nosto, ennen kuin hakee suurempia lainoja ja katsoa miten palvelu oikein toimii. Jos tämä on vain mahdolllista, on se myös suositeltavaa ihan kaikille lainapaikoille.'

Monesti se ei kuitenkaan ole, vaan tarvitaan suurempaa lainaa jotain tiettyä tarvetta varten. Tällöin voi sitä hakea luotettavalta vaikuttavalta taholta, oli se sitten uusi tai vanha, ja yleensä aina kaikki menee suunnitelmien mukaan, kunhan on lukenut ja ymmärtänyt lainan ehdot ja tarkistanut ainakin pikaisesti lainaajan taustat.

Kiitos kasvaneen sääntelyn, on pikavippiala paljon paremmalla tolalla kuin 2006, joten lainoja voi netistä hakea nykyään paljon turvallisemmin mielin kuin aikoinaan. Pieni tarkkaavaisuus on kuitenkin aina hyväksi, ja suurempikin kun kyseessä on lainan ehdot.

Keskimäärin on kuitenkin ottaa turhaa stressiä. Jos lainanantaja on rekisterissä, on se lähes aina merkki että he hoitavat asiat lain mukaisesti ja oikein.

Leave a Comment: